placeholder

Εκδρομές – 1 Ώρα Δρόμος

Λίμνη Πηγών Αώου

Η επαφή με την εκθαμβωτική φύση θα σας χαλαρώσει. Μπορείτε να απολαύσετε το υπέροχο μαγευτικό τοπίο με τις κορυφές της Πίνδου να ορθώνονται μπροστά σας, αλλά και να εξερευνήσετε τη λίμνη με ποδήλατο, μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Αν την επισκεφτείτε το χειμώνα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δείτε το τοπίο χιονισμένο, ένα θέαμα που πραγματικά κόβει την ανάσα!

 

Εθνικό Πάρκο Πίνδου – Βάλια Κάλντα

Το Εθνικό Πάρκο Πίνδου, γνωστό και ως Βάλια Κάλντα, βρίσκεται στη βορειοδυτική Ελλάδα και είναι ίσως το λιγότερο γνωστό και επισκέψιμο εθνικό πάρκο στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1966 και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές για τη διατήρηση της ορεινής βιοποικιλότητας. Το Εθνικό Πάρκο Πίνδου χαρακτηρίζεται από εκτεταμένα δάση μαύρης πεύκης και οξιάς σε χαμηλά και μεσαία υψόμετρα, και από Βαλκανικά πεύκα σε υψηλότερα υψόμετρα. Η περιοχή φιλοξενεί έναν πληθυσμό της Ευρασιατικής καφέ αρκούδας, που είναι είδος υπό εξαφάνιση. Άλλα θηλαστικά που ζουν στο πάρκο είναι λύκοι, ελάφια, αγριόγατες και η βαλκανική Chamois. Το πάρκο παρέχει καταφύγιο για περισσότερα από 80 είδη πουλιών, εκ των οποίων 10 είδη σπανίζουν, όπως ο αυτοκρατορικός αετός, ο χρυσαετός και το γεράκι Lanner. Μια μεγάλη ποικιλία από ερπετά, αμφίβια και έντομα, συμπληρώνουν την εικόνα.

 

Μετέωρα

Αιώνες τώρα, οι πανύψηλοι βράχοι που δεσπόζουν μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχάσια, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό γιγαντιαίο πέτρινο σύμπλεγμα, 800 και πλέον βράχων, που αποτελεί όχι μόνο τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς αλλά και ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ορθόδοξης εκκλησίας.

Εδώ η φύση, η πνευματικότητα και η παράδοση συνδιαλέγονται με ένα τρόπο μοναδικό, αποκαλύπτοντας το μεγαλείο τους στους επισκέπτες, που συρρέουν από κάθε γωνιά της γης για να θαυμάσουν ένα από τα σπουδαιότερα γεωλογικά μνημεία της ανθρωπότητας. Δεν είναι λίγοι βέβαια εκείνοι που έρχονται στην περιοχή για περισυλλογή και προσευχή, επιθυμώντας να γνωρίσουν τη ζωή των μοναχών αλλά την αριστουργηματική αρχιτεκτονική των μοναστηριών.

Μετά το Άγιο Όρος, τα Μετέωρα αποτελούν το μεγαλύτερο και με συνεχή παρουσία μοναστικό κέντρο στον ελλαδικό χώρο, από τον 11ο αιώνα, την εποχή δηλαδή της εγκατάστασης των πρώτων ασκητών, μέχρι και σήμερα. Από τις τριάντα μονές που μαρτυρούνται μέσα από τα ιστορικά στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουμε για την περιοχή, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι και δέχονται πλήθος προσκυνητών. Πολλά μικρότερα μοναστήρια, τα περισσότερα από τα οποία ιδρύθηκαν το 14ο αιώνα, σήμερα είναι εγκαταλελειμμένα. Ωστόσο, ο απόηχος της βαθιάς θρησκευτικότητας που αποπνέουν παραμένει ολοζώντανος, αντηχώντας το μεγαλείο παλαιότερων εποχών.

Το 1988, η UNESCO συμπεριέλαβε τα Μετέωρα στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ως ένα από τα σπουδαιότερα του κόσμου, και το χαρακτήρισε «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας».

 

Ζαγόρι

Ένα σύμπλεγμα από 48 παραδοσιακά χωριά της Ηπείρου, χτισμένα αμφιθεατρικά στην ευρύτερη περιοχή της Τύμφης, της Πίνδου και του Μιτσικελίου (Ζαγορίου). Το φυσικό περιβάλλον του Ζαγορίου είναι εξαιρετικό και ιδανικό για πολλές υπαίθριες δραστηριότητες. Η τοπική αρχιτεκτονική ορίζεται από πέτρα, ξύλο και σχιστόλιθο ροκ.

Το όνομα «Ζαγόρι» είναι σλάβικο και σημαίνει "πίσω από τα βουνά". Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, η περιοχή έφτασε σε οικονομική και πνευματική ακμή. Ωστόσο, το Ζαγόρι ζημιώθηκε μετά το θάνατο του Αλή Πασά (1822), όταν έχασε τα προνόμια που απολάμβανε. Οι πόλεμοι του 20ου αιώνα είχαν επίσης καταστροφικές συνέπειες. Το Ζαγόρι χωρίζεται σε Δυτικό, Κεντρικό και Ανατολικό.

Σπήλαιο Περάματος

Το Σπήλαιο του Περάματος βρίσκεται πλάι στην ειδυλλιακή λίμνη, τέσσερα μόνο χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Ιωαννίνων, στο Πέραμα. Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1940, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, και μετά το τέλος του, φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά από τον Κωνσταντίνο Κασβίκη, γυμναστή και ερασιτέχνη σπηλαιολόγο.Ετσι έμαθαν για το σπήλαιο ο Ιωάννης και η Αννα Πετροχείλου (ιδρυτές της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας), και άρχισαν τη συστηματική εξερεύνηση και χαρτογράφησή του, ώστε να γίνει το πρώτο τουριστικά διευθετημένο στην Ελλάδα. Αποτελείται από αρκετές διαδοχικές αίθουσες και διαδρόμους με ιδιαίτερα πλούσιο διάκοσμο, σταλακτίτες, σταλαγμίτες, κουρτίνες και εντυπωσιακές κολώνες με εξαιρετικά συμπλέγματα. Το 1956 βρέθηκαν απολιθωμένα δόντια και οστά της αρκούδας των σπηλαίων.Καταλαμβάνει έκταση 14.800 τ.μ. και η τουριστική διαδρομή είναι συνολικά 1.100 μέτρα.

 

Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

Το ιερό της Δωδώνης ήταν ένα σημαντικό πνευματικό μέρος στην αρχαία Ελλάδα. Ήταν το αρχαιότερο από τα ελληνικά μαντεία όπου οι αρχαίοι άνθρωποι ταξίδευαν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να συμβουλευτούν τους ιερείς για το μέλλον. Έξω από το ναό του Δία, οι ιερείς συγκεντρώνονταν κάτω από την ιερή βελανιδιά και άκουγαν τον ήχο των φύλλων που έτρεμαν στο αεράκι για να πάρουν μια γεύση από το μέλλον. Άνθρωποι από όλο τον γνωστό κόσμο, έκαναν προσκύνημα στην αρχαιότητα προκειμένου να συμβουλευτούν το μέλλον και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις που λάμβαναν χώρα στη Δωδώνη.

 

 

Ενδεικτικές Γραφικές Διαδρομές

Διαδρομή 1: Grand Forest Metsovo – Aνήλιο – Χαλίκι – Ανθούσα (ιχθυογεννητικός σταθμός άγριας πέστροφας) – Κουκουφλί – Αμάραντο/Καστανόνα – Κερασία – Μαλακάσι – Grand Forest Metsovo

Διαδρομή 2: Grand Forest Metsovo – Μέτσοβο – Μηλιά – Μικρολίβαδο – Άγιος Νικόλαος – Περιβόλι – Βάλια Κάλντα – Βωβούσα – Ελατοχώρι – Φλαμπουράρι –Λίμνη Αώου – Grand Forest Metsovo

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
drz-grandforest-metsovo-0379
drz-grandforest-metsovo-0379
Εμπειρία πέντε αστέρων και τις τέσσερις εποχές
MG_9885-Edit_result
MG_9885-Edit_result
Βρείτε τη γαλήνη στο Fontus Spa
MG_0931E_result
MG_0931E_result
Διοργανώστε την εκδήλωσή σας
placeholder
Ακολουθήστε το Grand Forest
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Για τους σκοπούς του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα 2016/679 (GDPR), συμφωνώ με την επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου

map-min
map-min
Πληροφορίες Επικοινωνίας

Grand Forest Metsovo
Εγνατία Οδός - Κόμβος 7Α Ανηλίου Μέτσοβο 44200, Ήπειρος, Ελλάδα
Tηλ:+30 26560 29001-4 | Email: info@grand-forest.gr

MHTE: 0622K015A0193301

Πολιτική Απορρήτου

map-min
map-min
placeholder