drz-grand-forest-metsovo_50005

Βιωσιμότητα

Στο Grand Forest Metsovo, η βιωσιμότητα δεν είναι απλώς μία πρακτική· είναι ένα αδιάκοπο ταξίδι, ενσωματωμένο σε κάθε φάσμα της λειτουργίας μας. Περήφανο μέλος της - πιστοποιημένης από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) - συλλογής Small Luxury Hotels of the World's «Considerate Collection» και τηρώντας τα αναγνωρισμένα από το GSTC εργαλεία διαχείρισης του αειφόρου τουρισμού της Greenview, δεσμευόμαστε να τηρούμε τα υψηλότερα πρότυπα σε τρεις βασικούς πυλώνες: Κοινωνική Ενσυνειδητότητα, θέσπιση Πολιτιστικών Θεματοφυλάκων και Περιβαλλοντική Συνείδηση.

Τοποθεσία: Σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός ιδιωτικού βουνού στο Μέτσοβο, το Grand Forest εναρμονίζεται πλήρως με την οροσειρά της Πίνδου. Αποτελούμενο από μόλις 10.000 τετραγωνικά μέτρα σε μια συνολική έκταση 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ο σχεδιασμός αντανακλά σκόπιμα τον περιβάλλοντα χώρο με πέτρινες προσόψεις, στέγες από γκρι σχιστόπλακα και μια ευδιάκριτη ατμόσφαιρα ορεινού σαλέ.
Περιβάλλον: Χτισμένο στις παρυφές του Εθνικού Πάρκου της Πίνδου, μιας από τις ανεξερεύνητες περιοχές της Ευρώπης, το ξενοδοχείο μας είναι αφιερωμένο στη διατήρηση της ορεινής βιοποικιλότητας. Το Πάρκο αποτελεί καταφύγιο για την ποικιλόμορφη άγρια πανίδα της περιοχής, από έναν σημαντικό πληθυσμό ευρασιατικών καφέ αρκούδων έως σπάνια είδη πτηνών, όπως ο ανατολικός αυτοκρατορικός αετός.
Τοπική Κουλτούρα: Σε ακτίνα μιας ώρας από το ξενοδοχείο, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το ιστορικό χωριό του Μετσόβου, τους αμπελώνες του κτήματος Αβέρωφ, την Πινακοθήκη Αβέρωφ, την πόλη των Ιωαννίνων και τους εμβληματικούς βραχώδεις σχηματισμούς των Μετεώρων, συμβάλλοντας στην οικονομική ζωτικότητα και ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας.
Εμπνευσμένος Προορισμός: Το Grand Forest Metsovo καθιερώθηκε ως μικροπροορισμός, δίνοντας προτεραιότητα στη διατήρηση του παρθένου τοπίου. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή επικεντρώνονται στη εξύψωση της εμπειρίας των επισκεπτών στο δασικό περιβάλλον, αντανακλώντας τη φύση μέσω της χρήσης συγγενών υλικών, μοτίβων και στυλ διαχείρισης.
Πολιτιστική Κληρονομιά: Το Μέτσοβο, μια ακμάζουσα κωμόπολη με πλούσια ιστορία, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του χάρτη αειφορίας μας. Υποστηρίζουμε τους ντόπιους τεχνίτες, επενδύουμε στην ανάπτυξη των εργαζομένων και δίνουμε προτεραιότητα στους τοπικούς προμηθευτές, διασφαλίζοντας οικονομικά οφέλη για την κοινότητα.
Μείωση Απορριμμάτων: Μια διαρκής δέσμευση ενθαρρύνει τη μείωση και την επανάχρηση των απορριμμάτων. Ξεκινάμε ένα ειδικό σχέδιο βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων κάδων ανακύκλωσης στο δωμάτιο και εκπαιδευτικού υλικού για τους επισκέπτες.
Μηδέν Πλαστικό: Ελαχιστοποιούμε τη χρήση πλαστικού προσφέροντας εναλλακτικές από χαρτί, γυάλινα ή επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια, ενώ προσφέρουμε είδη προσωπικής φροντίδας σε συσκευασίες από κομποστοποιήσιμα και/ή ανακυκλωμένα υλικά.
Ενεργειακή Απόδοση: Το ξενοδοχείο χρησιμοποιεί ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό LED, ενώ συσκευές χαμηλής ροής συμβάλλουν στην εξοικονόμηση νερού.
Κουζίνα Τοπικής Προέλευσης: Με έμφαση στην πολιτική μας μόνο για τοπικά τρόφιμα/γαστρονομική βάση, το 92% των συστατικών των τροφίμων είναι βιολογικά, προερχόμενα από τοπικούς προμηθευτές υψηλής ποιότητας, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές ρύπων από τις μεταφορές.
Διατήρηση της Φύσης: Το ξενοδοχείο στοχεύει στη διατήρηση του ορεινού εδάφους με ελάχιστη παρέμβαση στο τοπίο, ενισχύοντας τη φυσική άνθηση του δάσους στον βιότοπό του.
Στο Grand Forest Metsovo, προσκαλούμε τους επισκέπτες να συνδεθούν με τη φύση, φέρνοντας τους σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον με σεβασμό, διασφαλίζοντας πλήρη ιδιωτικότητα. Η δέσμευσή μας εκτείνεται πέρα από τη βιωσιμότητα—είναι μια υπόσχεση να επιμεληθούμε ουσιαστικές εμπειρίες, καθοδηγούμενες από γνήσιους ανθρώπους, και να αφήσουμε θετικό αντίκτυπο τόσο στους επισκέπτες μας όσο και στο ξεχωριστό οικοσύστημα που ονομάζουμε σπίτι.
Grand Forest Metsovo
Εξερευνήστε περισσότερα
drz_grand-forest-metsovo_0323
drz_grand-forest-metsovo_43365
1 / 2
Aspen Wellness
Ανακαλύψτε μια ασύγκριτη ηρεμία στο Aspen Spa, όπου η ευεξία προσφέρεται απλόχερα σε ένα κομψό περιβάλλον.
Signature Experiennces
Ανακαλύψτε μια ποικιλία συναρπαστικών περιπετειών προσαρμοσμένες για κάθε λάτρη της φύσης, από εξερευνήσεις με άλογα στο μεγάλο πευκοδάσος έως συναρπαστικές εμπειρίες κατάβασης φαραγγιών.

“Ορισμένα μέρη είναι τόσο καλά για να μείνετε, που δεν θέλετε να το κάνετε με βιασύνη. Το Grand Forest Metsovo είναι ένα από αυτά τα μέρη.”

Mpho N - Trip Advisor
Grand forest logo

Γιατί απευθείας κράτηση?

Εγγύηση καλύτερης τιμής
Κάντε απευθείας κράτηση και απολαύστε τις χαμηλότερες διαθέσιμες τιμές!
Αποκλειστικές προσφορές
Κάντε απευθείας κράτηση και απολαύστε μοναδικές προσφορές.
Χωρίς κρυφές χρεώσεις
Πολλές ιστοσελίδες κρύβουν επιπλέον χρεώσεις για κρατήσεις, εμείς όχι.
Κρατήσεις
Κλείστε την απόδραση σας στο Grand Forest Metsovo σήμερα
Κάντε απευθείας κράτηση για να εξασφαλίσετε την καλύτερη τιμή, αποκλειστικές προσφορές και καμία κρυφή χρέωση.